Jag fortsätter med bildmaratonet...

Och den här gången med sådant som framför allt färdigställdes eller påbörjades under en utav mina två årliga syträffar jag åker på. Det är alltså plagg som varit färdiga mer eller mindre 2 månader och flera utav dem har dessutom börjat användas också. Ja, för samtliga plagg är till lillherrn även om de är i lite olika storlek.
 
Först ut: ett gäng t-shirts & tunnare långärmade.
 
Tyg: Springcats från Znok design/Lillestoff, samt gul mudd från Stoff & Stil. Storlek 98
 
Tyg: retroringar från Mjuka Tyger/Kameleont (dock köpt av en syvän) & brun mudd från Stoff & Stil. Storlek 98.
 
Tyg: Sommar från Znok design & stjärntrikå från Ernst Textil/Jofotex, mudd som alltid Stoff & Stil. Storlek 98. 
 
Tyg: Valpen min från Liandlo, ränderna tror jag är Hilco från Tygpyssling, mudd Stoff & Stil. Storlek 92.
 
Sedan är det ju så att växande små vildar är i behov utav underdelar också. Även om lillfisen ofta springer omkring i bara blöja och tröja så behöver man ju ha byxor när man går ut. I alla fall den här tiden på året. Ja, det har vi delade meningar om, men vissa saker har faktiskt en mamma bestämmanderätt om ;-). En blandning av mjuka och "hårda" byxor, men alla utifrån samma mönster (ett omarbetat grundmönster från Inger Öbergs bok "Mönster & konstruktioner för barnkläder") som jag faktiskt får säga är mitt eget. Den gemensamma nämnaren förutom mönstret är muddar, annars är de just lika, men olika. 
 
Första paret ut är i en härlig college/jogging från Stoff & Stil, precis som mudden. Total matchning m a o. Här hade jag ingen tråd som funkade bra till CoverPron så därför använde jag mig utav trestegssicksack till dekor. Tyckte det blev jättesnyggt faktiskt! Storlek 92.
 
Här kommer i stället ett till största del återbrukat plagg. Förutom muddarna som Stoff & Stil återigen får stå för så kommer byxtyget från ett par gamla tights som jag haft. Trasiga i grenen, men fullt tillräckliga för att få till ett par 92:or utav. Och smidigt att nyttja sidsömmarna som dekor.
 
Tredje paret ut är i en mörk strechdenim som jag tror är inhandlad på Jofotex, mudden, yes, you know where it comes from. Även här blev det lite trestegssicksack som dekor, denna gång i avvikande färg dock. Storlek 98.
 
Tyget till de här byxorna har jag erhållit i ett byte. Även detta en strechdenim men med olika ränder på längden som inslag. Jag har kvar av tyget och tänkte få till en jacka utav det. Storlek 92 även på dessa, så de används för fullt nu.
 
Sista paret ut är i ett tyg ni sett tidigare. Det läckra denimtyget med stjärnor har lite strech i sig och har funnits att köpa från Jofotex. Vet inte om det finns kvar längre. Mudden kommer som alltid från Stoff & Stil. Ytterligare ett par byxor i storlek 92 till användning.
Kategori: Gott & Blandat Taggar: byxor, denim, muddbyxor, strechdenim, t-shirt, trikå, tröja;
Carina Lurvendesign.se:

Vilka jättefina saker du sytt och mycket har du hunnit att sytt också. Jätte roligt att få se.

Svar: Tack! Ja som tur är är det ju under en längre period för annars ser det lite galet mycket ut ;-)
Älsklingsfrö®

Kommentera inlägget här: